Flotte maddesign

Som en del af invitere gæster på besøg, er det ikke nok kun at have et flot hjem, fyldt med en masse designer ting. Næ, danskerne vil have mere, og det kan man også sagtens forstå. For mad skal ikke blot smage godt, det skal også se ud. Det er der i hvert fald mange, som mener, og det er også et ordsprog, som længe har præget den danske tilgang til spise. Derfor er det også oplagt for os, at kigge lidt nærmere på, hvordan design og mad egentlig hænger sammen, og om mad overhovedet kan forbindes med at være delikat, hvis ikke det er blevet anrettet ordentligt.

Mad design på restauranter

Hvis man kigger maddesign på restauranter, ja så kommer det nok ikke bag på dig, at de gør noget ud af det. Det er der en helt særlig grund til, for første håndindtrykket har alle dage været noget, som mennesket reagerer på, og ligger på sin endelig vægtskål, når der skal tages holdning til, hvordan et givent produkt klarer sig. Derfor er det også noget, som er vigtigt for restauranter. Det afspejler sig blandt andet når man ser, at flere af de bedste restauranter i verden, faktisk har professionelle maddesignere til at designe den mad, som gæsterne skal til at putte i munden.

På mange restauranter er det selvfølgeligvis for det meste kokken, som skal have øje for design, samtidig med at have tand for smag og generel oplevelse af den mad, som der bliver serveret.

design af mad 1Vil du designe din mad selv?

Hvis du er mere til at designe din mad selv, og give din familie et godt indtryk af dig, når du har været i køkkenet, så er der måske lange udsigter. Med lange udsigter menes, at det typisk kan tage rigtig lang tid, og hvis du har arbejde ved siden af, kan det være næsten umuligt, hvis du også selv skal handle din vare ind. Derfor kan det måske være oplagt for dig, blot at servere maden i gryderne, og så kan man selv tage den mad, som du har kokkereret. Det er naturligvis meget ærgerligt, og ødelægger også lidt oplevelse, som dem du serverer for, får af din mad.

For at få mere tid til at lave mad og ikke mindst designe din mad, kan du nogle af ugens dage vælge at bestille mad til døren. Det giver dig da en smule mere overskud, og så får du endda også chancen for at designe maden, inden du skal servere. For du kan faktisk spare utrolig meget tid, ved at bestille maden direkte til din dør. For det første skal du ikke ud og handle, og det for det andet skal du kun tilberede de vare, som der bliver sendt til dig. Det giver dig muligheden for at tænke mere på design.

Hvordan skal du så anrette den mad, som du servere?

Det er selvfølgelig forskelligt fra kok til kok, hvordan man ønsker at anrette sin mad, og nogle gange kan det også være værd at tage med overvejelserne, hvem du skal servere for. Hvis du skal servere for dine børn og din mand, eller hustru for den sags skyld, ja så er det måske ikke nødvendigt at anrette lige så pænt, som hvis det var gæster, som kom på besøg. For mere konkrete tips kan du jo følge disse:

  • Læg eventuel sauce ved siden af antipasta og kød
  • Sørg for at maden ikke bliver for vandet
  • Grønsager for sig, da det giver fin kontrast til alt det andet

Vi håber, at du blev klogere på design af din mad, og at du fortsat vil læse med på vores blog. Hej igen!

Skriv et svar