Tips til rengøringen

Mange rengøringseksperter giver udtryk for at den nemmeste måde at skære din rengøringstid over starter med at man har et system. Det betyder at man gør huset rent på den samme måde hver gang: arbejd med et rum af gangen, hvor man starter og slutter ved det samme sted hver gang. På den måde undgår man at rende frem og tilbage. ”Gør det samme hver gang du gør således at det bliver rutinearbejde. Rutinen er den mest effektive metode til at skære ned på tiden det tager at gøre rent. Hastigheden af rengøringen kommer fra det rutine prægede arbejde.”

Lad vær med at starte rengøringen i et rum ved at gøre sofabordet rent og derefter støve af på persienner for blot at se støvet ligge sig lige så fint på dine nyligt rengjorte sofabord. Start i toppen af rummet, såsom ved at rengøring loftet og arbejd dig ned efter til gulvet for at eliminere ekstra arbejde. Ligeledes bør man gøre rent fra højre til venstre så man er sikker på man når hen over hele rummet i stedet for at rende fra den ene anden til den anden uden et system.

De fleste mennesker ser et beskidt sted for derefter at gøre det rent. Bagefter kigger de så efter et nyt sted at gøre rent for at lade det blive beskidt igen. Hvis du arbejder fra top til bund og fra venstre til højre, behøver du typisk kun komme hen over det samme område en gang. Det er en af de ting som gør at folk der laver professionel rengøringshjælp super effektiv.

Sørg for at have alle de nødvendige rengøringsmidler og arbejdsredskaber i armslængde. På den måde sparer du tid ved ikke at skulel ud og hente de ting du mangler for at kunne gøre rent de pågældende steder. Med fordel kan du bære et forklæde med lommer for at have de vigtigste ting lige ved hånden. Det er selvfølgelig ikke det hele du kan have deri, men mange af de vigtigste ting kan være deri. Evt. kan du anskaffe dig en lille spand beregnet til at have rengøringsting i. Det gør det nemt at transportere alle tingene rundt samlet. Det er en af de nemmeste måder at skære ned på rengøringstiden. Hvis du hyrede en tømrer som hver gang han skulle bruge et søm gik og op og ned af trappen, ville du næppe betale for dette. Han bør have alt han skal bruge med ham. Det samme kan du gøre med rengøringen.

Fedt vil uden tvivle ende med at komme på køkkenskabene, specielt dem over eller ved siden af kogeøen. Brug opvaskemiddel for at komme godt til bunds med fedtet. Opvaskemiddel har den effekt at det fjerner fedt forholdsvist nemt, akkurat ligesom på tallerkener og andre køkkenredskaber.

 

 

 

 

Skriv et svar